Суббота, 20.04.2024, 05:47
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Май 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2017 » Май » 3 » 03.05.2017
10:02
03.05.2017

Відкриваючи «Вертикальний світ»

З 19 по 25  квітня відбулась цікава і змістовна подорож юних спелеологів Полтави та Котельви до Закарпаття. Основною метою стали змагання «Вертикальний світ» для молоді. Це нові змагання для учнівської молоді, яка навчається у позашкільних закладах в туристських та спелеологічних гуртках. Організатори змагань - Закарпатський центр туризму, екскурсій і спорту учнівської молоді разом з Українською спелеологічною асоціацією – всеукраїнською громадською організацією, яка займається дослідженням й охороною печер та тримає лідируючі позиції у дослідженні найглибшої печери планети Крубера (Вороняча).

Спочатку вихованці центру туризму в рамках програми змагань з пізнавальною метою відвідали найглибшу печеру Карпат «Дружбу», вхід до якої знаходиться на території Угольсько-широколужанського заповідного масиву.

Далі змагання продовжилися на спеціально обладнаному скелелазно-спелеологічному стенді, який знаходиться в ПАДІЮНі (Закарпатському палаці дитячої та юнацької творчості). На старт вийшли 26 юних спелеологів, які змагались в особистому заліку, командному заліку і змаганнях двійок.

Першого дня відбулись особисті старти. Спортсмену пропонувалось подолати дистанцію, яка імітує основні перешкоди на мотузці, навішеній в техніці SRT (однієї мотузки) у вертикальних печерах. Переможці та призери першого дня з Полтавщини:

молодша група хлопці – 2 місце  Ребрик Максим (Полтава), дівчата – 1 місце Займак Софія (Полтава), 2 місце – Жук Катерина (Полтава);

середня група хлопці – 2 місце Шаповал Дмитро (Котельва), дівчата  - 1 місце Бут Ганна (Полтава), 2 місце Заморей Юлія (Котельва);

старша група хлопці – 2 місце Ракчеєв Артем (Полтава). 

Другого дня відбулися змагання двійок, причому напарника по двійці було визначено жеребкуванням. Потрібно було виконати завдання з монтажу та демонтажу мотузкової траси, обравши виграшну тактику для двійки. Це в значній мірі сприяло утворенню дружніх стосунків між закарпатськими, котелевськими та полтавськими дітьми.

Отже, у  старшій групі перемогла двійка Ракчеєв Артем (Полтава) – Захаров Микола (Ужгород); 2 місце було за ужгородською двійкою, 3 місце зайняла наші дівчата Заліська Анастасія ( Полтава) та Заморей Юлія (Котельва).

В середній групі на 1 місці в складі інтернаціональної (Котельва+Ужгород) двійки опинився Шаповал Дмитро (Котельва), 3 місце завоювали полтавчанки Бут Ганна та Жук Катерина.

В молодшій групі в складі двійок  Полтава+Ужгород на 1 місці опинилась Займак Софія, на 2 місті – Ребрик Максим.

Наприкінці змагань відбулися командні кубкові змагання. Команді, що складалась з 5 осіб, пропонувалось виконати декілька різноманітних завдань, що імітували основні печерні перешкоди. 1 місце посіла команда Полтавського обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Крім всього вищезазначеного, незабутнє враження на нас справило цвітіння сакури та магнолії в Ужгороді. Диву даєшся, яка ж різноманітна і неповторна наша Україна. Сповнені яскравих вражень, мріючи про майбутні пригоди і не забуваючи про нових друзів, ми повернулись до рідної Полтави.

Переглядів: 1699 | Додав: yulduz