Четверг, 28.03.2024, 16:21
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Май 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2017 » Май » 22 » 22.05.2017
13:06
22.05.2017

На Полтавщині відбувся ІІ обласний етап гри «Сокіл» («Джура») – 2017

З метою виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадської позиції щороку на Полтавщині проводяться заходи Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Керує організацією та проведенням гри «Сокіл» («Джура») в Полтавській області обласний штаб та Департамент освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації. Безпосередня організація та проведення гри покладені на Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Освітні заклади Полтавщини є активними учасниками гри «Сокіл» («Джура»). В області паспортизовано і діють 279 рої – учасники гри. В школах і позашкільних закладах працюють гуртки козацько-лицарського виховання «Джура» та «Юні козачата». Щорічно на належному рівні проводяться обласні етапи гри, які збирають більше 300 учасників – переможців районних і міських етапів. 

У цьому році ІІ етап гри було проведено з 12 по 16 травня на базі Полтавського обласного дитячого оздоровчого центру «Маяк» в с. Головач Полтавського району. Участь у ньому взяв 31 рій з 29 районів і міст області, об’єднаних територіальних громад та 2 інтернатних закладів обласного підпорядкування.

Велику роботу з підготовки роїв до участі у грі провели органи управління освітою Лубенської, Миргородської міських рад,  Зіньківської,  Котелевської, Шишацької райдержадміністрацій та адміністрація Гадяцької спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів імені Є.П. Кочергіна Полтавської обласної ради.

Учасників обласного етапу гри «Сокіл» («Джура») на відкритті привітали заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко, заступник директора Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Галина Гажієнко, голова Полтавської обласної організації Товариства сприяння обороні України Василь Василенко.

Конкурсною програмою ІІ етапу гри  2017 року були передбачені змагання і конкурси:

*конкурс «Впоряд» з демонстрацією основних елементів військової стройової підготовки;

*силове змагання «Перетягування линви»;

*козацька «Туристсько-спортивна смуга перешкод»;

 

*стрільба з пневматичної гвинтівки;

*гра «Пластун» – військово-спортивна гра з використанням методик гри «Квест»;

*змагання з виконання рятувальних робіт «Рятівник»;

*гра «Відун»  – конкурс на знання історії України та козацтва;

*творчо-мистецький звіт художньої самодіяльності «Ватра у колі друзів»;

 

*конкурс звітів про виконання завдань під гаслом «Добре діло».   

Відповідно до затвердженого протоколу переможцем та призерами ІІ (обласного) етапу гри «Сокіл» («Джура») - 2017  у загальному заліку стали рої:

- рій «Котелевські гарди» Котелевської гімназії №1 імені С.А.Ковпака  (виховники рою - Петренко Т.О., Глущенко В.І.) – І місце;

- рій «Соколята» Миргородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 (виховники - Ярославська О.М.,      Ромодан Ю.О.) – ІІ місце;

- рій «Сапсан» Лубенської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 (виховники рою - Даценко Л. А.,    Толумний С. Г.) – ІІІ місце.

Переможцям ІІ (обласного) етапу гри, рою «Котелевські гарди» Котелевської гімназії №1 імені С.А.Ковпака надано право у серпні цього року представляти Полтавщину на ІІІ (Всеукраїнському) етапі гри «Сокіл» («Джура»), що буде проводитись в Харківській області.

Переглядів: 1645 | Додав: yulduz