Суббота, 20.04.2024, 10:11
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Июль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2017 » Июль » 30 » 30.07.2017
14:50
30.07.2017

Команда Полтавщини – серед переможців ХІ Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців

19 – 24 липня 2017 р. на базі Центрального табору туристського активу учнів України (с. Осій Іршавського району Закарпатської області) відбувся ХІ Всеукраїнський зліт юних туристів-краєзнавців. У ньому взяли участь 18 команд із різних областей та м. Києва. Полтавщину на зльоті представляла збірна команда. Її основу склали п’ять представників м. Лубен – вихованці міського дитячо-юнацького клубу спортивного орієнтування і туризму «Валтекс», які у травні стали переможцями ХV обласного зльоту юних туристів-краєзнавців. До них долучилися троє юних краєзнавців із м. Полтави, Полтавського та Котелевського районів – вихованців обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. Керівниками команди були методист ДЮКСОТ «Валтекс» М.М. Полонський та керівник гуртків цього ж клубу Р.О. Білан.

Уже традиційно наша команда продемонструвала на зльоті високий рівень підготовки. Вихованці ПОЦТКУМ Сабіна Свічкар та Костянтин Фисуненко вибороли відповідно 1 та 2 місця на творчих майстернях «Археологія» та «Географічне краєзнавство», вихованка ДЮКСОТ «Валтекс» Єлизавета Кошова – 3 місце на творчій майстерні «Геологія». Полтавщина була гідно представлена і на решті творчих майстерень: «Історичне краєзнавство» – 4 місце, «Екологія» та «Фольклор і етнографія»  – 5 місця. У підсумку команда посіла ІІІ місце в цьому виді зльоту.

Добре зарекомендували себе полтавці і в конкурсній програмі, де Олег Булах, Андрій Кабанець та Єлизавета Кошова здобули 2 місце у конкурсі «Туристсько-краєзнавча вікторина». Юні краєзнавці також демонстрували уміння передавати краєзнавчу інформацію засобами виконавської майстерності у конкурсі «Візитка команди» та конкурсі-захисті краєзнавчо-дослідницької роботи за темою «Легенди рідного краю».

Найскладнішим видом програми зльоту був дводенний туристсько-краєзнавчий маршрут, на дистанціях якого поєднувалися контрольно-залікові станції з різних напрямів краєзнавства, туристсько-спортивні етапи, орієнтування на місцевості та етапи спеціальних завдань. Тут нашій команді не було рівних на контрольно-залікових станціях «Фольклор і етнографія» та «Геологія». У підсумку юні краєзнавці Полтавщини посіли у цьому виді 4 місце, поступившись переможцям лише на два з половиною бали.

Таким чином, юні краєзнавці Полтавщини, керівники команди та всі причетні до її підготовки забезпечили гідну презентацію дитячого туристсько-краєзнавчого руху свого регіону на всеукраїнському рівні. Тож вітаємо переможців та бажаємо їм подальших творчих звершень.

Переглядів: 1610 | Додав: yulduz