Понедельник, 29.04.2024, 16:21
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2016 » Ноябрь » 24 » 24.11.2016
13:58
24.11.2016

Юні краєзнавці Полтавщини звітувалися про свої досягнення

22-23 листопада 2016 року Полтавським обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді була проведена VІІ обласна краєзнавча конференція учнівської молоді «Полтавщина - земля моя свята».

Поділитися здобутками пошуково-дослідницької роботи на очний етап конференції прибули 132 учасники з 22 територій, 4 закладів обласного підпорядкування, Полтавського юридичного коледжу та вихованців Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Розпочалася конференція урочистим відкриттям. Юних науковців привітали:

Гажієнко Галина Іванівна, заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації;

Комісар Станіслав Вікторович, директор Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, який і ознайомив учасників із розвитком краєзнавства та системою національно-патріотичної роботи з учнівською молоддю на Полтавщині.

На пленарному засіданні виступили:

Неживий Олексій Іванович, доктор філологічних наук, професор кафедри філософії і економіки освіти Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В.Остроградського, підкреслив важливість пошуково-краєзнавчої роботи у вивченні історії рідного краю та відкритті маловідомих сторінок Полтавщини;

Кузьменко Наталія Вікторівна, старший науковий співробітник Полтавського краєзнавчого музею імені В.Кричевського, ознайомила учасників із комплексними краєзнавчими проектами, що проводилися протягом року; про проблеми декомунізації у своєму виступі  наголосив Закалюжний Віктор Маркович, кандидат геолого-мінералогічних наук, доцент Полтавського національного педагогічного університету  ім. В.Г.Короленка;

Федорова Марина Анатоліївна, завідувач відділу краєзнавства Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П.Котляревського, привернула увагу до роботи бібліотеки у співпраці з центром туризму та наголосила на важливості культурно-просвітницької діяльності з краєзнавства.                                                                                 

23 листопада учасники конференції поділилися своїми успіхами у дослідженні рідного краю під час засідань у секціях: історичного краєзнавства – 64 учасники, фольклору та етнографії – 34 учасники, географічного та екологічного краєзнавства – 34 учасники.

Усі учасники заходу отримали грамоти Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, кращі доповіді відзначені дипломами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації,  керівники делегацій відзначені грамотами Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Кращі матеріали юних дослідників, що були рекомендовані науковцями увійшли до збірника матеріалів конференції, який отримав кожен учасник.

Переглядів: 600 | Додав: yulduz