Пятница, 29.03.2024, 13:22
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Апрель 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2014 » Апрель » 1 » 01.04.2014
17:44
01.04.2014

     Весняні канікули в закладі

Вихованцям гуртка «Юні екологи» (кер. Копилець Є.В.) канікули запам’ятаються спілкуванням із викладачами природничого факультету Полтавського національного університету імені В.Г. Короленка. Гуртківці ознайомилися з роботою кафедр біології та основ здоров’я людини, екології та охорони довкілля, довідалися про розробку комплексних наукових тем, спрямованих на вивчення біорізноманітності Лівобережного Придніпров’я, оцінки стану наявних та створення нових природно-заповідних об’єктів.

А в рамках опанування теми «Гармонізація відносин людини з природою. Екологія душі» юні екологи апробували екскурсійний маршрут по історичному центру літописної давньоруської Лтави та полкового міста Полтави, розроблений старшими вихованцями Олександром Русином та Владиславом Носенком у рамках Всеукраїнської історико-географічної експедиції «Історія міст і сіл України».

  Для юних географів цікавою була екскурсія до вантажно-пасажирської залізничної станції Свинківка. Вона здійснює пропуск вантажних, пасажирських та приміських потягів на лінії Полтава-Південна – Люботин. Гуртківці з подивом дізналися, що ця станція була заснована у 1908 році!

А ще вихованці гуртків географічного краєзнавства на канікулах були активними учасниками пізнавальної гри «На будівельному майданчику природи». Кращими знавцями особливостей розселення фауни Полтавщини та будівельної діяльності її представників виявилася команда гуртка на базі сьомого класу Новоселівської ЗОШ І – ІІІ ступенів Полтавського району (капітан Костянтин Фисуненко).

Вихованці гуртка "Юні туристи-краєзнавці" (кер. Коросташова Р.В.) здійснили цікаву, захоплюючу екскурсію до музею Полтавського інституту зв'язку. Цей навчальний заклад - один із найцікавіших військових закладів з давньою історією, який, на жаль, на даний час втратив свій статус. Але тут ще працюють фахівці своєї справи, які бережуть музейні надбання.

  У музеї розкажуть про історію розвитку зв'язку в Україні, тут діти можуть побачити прилади, які використовувалися для зв'язку ще у 30-х роках ХХ століття і до сьогодення. Вихованці під час екскурсії мають можливість побачити роботу надсучасних приладів, за допомогою яких забезпечується зв'язок з будь-якою точкою земної кулі.

 

Переглядів: 592 | Додав: yulduz