Пятница, 26.04.2024, 20:49
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2013 » Ноябрь » 4 » 04.11.2013
13:07
04.11.2013
    Осінні канікули в закладі

   Вихованці гуртків Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді  активно і змістовно провели осінні канікули.
   25 жовтня вихованці гуртка «Юні туристи-краєзнавці» (кер. Коросташова Р.В.), що працює на базі Полтавського НВК № 16, побували з екскурсією в Національному музеї-заповіднику українського гончарства та Колегіумі мистецтв у Опішні. Юні туристи із захопленням знайомились з унікальною експозицією-виставкою творів українських керамістів, побували на майстер-класі з ліплення , переглянули навчальний фільм. У Колегіумі мистецтв особливо вразила дітей експозиція робіт учнів навчального закладу, які змалечку опановують професії гончара та художника, навчаються основам композиції та дизайну.
    26 жовтня в осінньому лісі поблизу с. Копили Полтавського району зібралися юні орієнтувальники закладу для того, щоб випробувати свої сили і закріпити навички зі спортивного  орієнтування. У програмі навчально-тренувального збору «Золота осінь» були передбачені змагання на різних дистанціях – як для новачків і молодшої групи, так і для досвідчених та старших спортсменів. Найкращі орієнтувальники були нагороджені грамотами.



   Під час канікул вихованці гуртків географічного краєзнавства (кер. Копилець Є.В.) відвідали музейні аудиторії природничого факультету Полтавського національного педагогічного університету. Кандидат геолого-мінералогічних наук, доцент В.М.Закалюжний ознайомив юних географів із експозиціями музею еволюційної зоології, де представлений розвиток живих організмів від найпростіших до ссавців. Також діти з цікавістю відвідали музей палеозоології хребетних тварин, де оглянули викопні рештки мамонта, волохатого носорога, первісного бізона та інших представників мамонтової фауни. Загальний захват викликала динамічна модель динозавра мезозойської ери – тиранозавра рекса. А свої знання з геології вихованці поглибили у музеї-лабораторії загальної і регіональної геології імені В.І.Вернадського, в експозиції якого понад 120 видів мінералів і гірських порід.



   Вихованці гуртка «Юні туристи» (кер.Кожух С.М.) здійснили одноденний похід від Полтавської гімназії № 33 до Хрестовоздвиженського монастиря. Під час походу діти відвідали історичні місця і пам’ятники міста, взяли участь у заходах, присвячених Дню визволення України від фашистських загарбників. Особливо запам’яталася туристам екскурсія територією давньої історико–культурної пам’ятки  Полтави – Хрестовоздвиженського монастиря. Дітям навіть дозволили піднятися на найвищу монастирську споруду – дзвіницю, з якої відкривається чудовий вид на собор та околиці міста.



   Вихованці гуртка «Юні туристи-краєзнавці» (кер.Ярошенко Ю.О.) пробували у одному із найцікавіших музеїв міста – музеї футбольного клубу «Ворскла». Його експозиція розповідає про історію, розвиток та досягнення улюбленої полтавської команди. Діти були у захопленні від представлених експонатів, які колись належали спортсменам «Ворскли», а особливих вражень отримали від споглядання Кубку України з футболу, володарем якого ФК «Ворскла» став у 2008/09 роках. А 31 жовтня юні туристи здійснили одноденний похід за маршрутом Полтава – Дальні Яківці – міський дендропарк з метою закріплення навичок з орієнтування на місцевості.



31 жовтня на базі Білецьківського навчально-виховного комплексу Кременчуцького району були проведені змагання  серед учнівської молоді з пішохідного туризму «Крюківські скелі -2013».
У змаганнях взяли участь  7 команд середньої вікової  групи (учнівська молодь 1999-2002 р.н.): 4 команди гуртків Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, міста Комсомольська, Кременчуцького та Семенівського районів.
Змагання проводились з метою надання методичної допомоги туристським організаторам і популяризації спортивного туризму серед учнівської молоді Кременчуцького регіону.
Переможцями змагань стала команда вихованців гуртків Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства  учнівської молоді. На другому місці вихованці   туристського клубу «Меридіан» Будинку дитячої та юнацької творчості Кременчуцької районної ради. Трете місце вибороли юні туристи Комсомольського центру дитячої та юнацької творчості.


Переглядів: 605 | Додав: yulduz