Пятница, 19.04.2024, 05:32
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2014 » Январь » 13 » 13.01.2014
17:22
13.01.2014
                       Зимові канікули в закладі

Зимові канікули у закладі розпочалися з традиційного заходу – відкритих змагань зі спортивного орієнтування «Сніжинка-2014». І хоча погода не дуже спряла проведенню передноворічного свята, але настрій у всіх учасників був гарним. Більше 100 осіб зібралося 28 грудня у лісовому масиві біля сіл Марківка та Вовківка.

   Традиційно, вже 17 років поспіль, перед стартом учасників змагань зустрічала яскраво прикрашена новорічна ялинка, а на фініші вітав спортсменів Дід Мороз.
 
    

  Цього року участь у «Сніжинці» взяли юні та досвідчені орієнтувальники із м.Кременчука, Решетилівки, Черкас. Як і завжди, ветерани змагань Імшенецький Борис, Марюхно Олександр та Модін Георгій показали свою майстерність та підтримали орієнтувальників-новачків, наймолодшою серед яких була Федотова Дар’я.
   За одну годину учасники мали зібрати якомога більше КП із 28.  Найвправнішими спортсменами стали: у групі А - Рогатньов Олександр та Суржина Наталія, у групі В - Піддубний Михайло та Криворучко Іванна, у групі С - Башинський Валентин та Мільченко Валерія.
 


    Ніхто з учасників не залишився без подарунка: всі отримали святкові медалі, солодкі подарунки, а переможці та призери - призи.


  
    Більше 40 вихованців Центру взяли участь у Відкритій  першості Полтавського міського центру позашкільної освіти з пішохідного туризму в приміщенні «Зимові старти-2014», що пройшла на базі Полтавської ЗОШ № 15.



   8 січня діти пройшли тренування на дистанціях трьох вікових груп: молодшої, середньої і старшої. А 9 січня відбулися змагання. Юні туристи, краєзнавці, орієнтувальники і спелеологи під керівництвом досвідчених тренерів (Криворучко А.В., Сердюк Н.Я., Копилець Є.В., Тимошевська Ю.В., Касьян Д.Ю.) мали змогу показати свої навички і знання, які вони  отримали, навчаючись у гуртках Центру. Всі команди-учасниці отримали смачні подарунки від Діда Мороза.

 


    «Призи Діда Мороза-2014» - під такою кодовою назвою пройшли 12 січня змагання зі спортивного орієнтування у лісовому масиві поблизу сіл Безручки та Клюшники. Змагання зібрали більше 50 осіб. За те, що учасники зберуть 20 КП, Дід Мороз дарував яблука, банани, апельсини та інші смачні подарунки.

    Юні спелеотуристи оригінально відсвяткували зустріч Нового року. За традицією початок свята був суто спортивним: діти та тренери грали у «домбайський футбол» – вид спорту, який являється сумішшю футболу та альпінізму. Це гра дуже згуртовує учасників і проходить під девізом «Чим гірше, тим краще!», бо проводитися може у будь-яку пору року за любих погодних умов. Ось так цікаво, продовжуючи традиції радянських альпіністів, юні підкорювачі печер виховували у собі характер та вольові якості.
     Про історію винекнення та правила гри всі зацікавлені можуть ознайомитися тут.

  
  
  Юні спелеотур
исти під керівництвом Касьяна Д.Ю. за багаторічною традицією зустрічали Старий Новий рік у подорожі, повертаючись з походу, де знову досліджували печеру Млинки на Тернопільщині.
Вихованці, вивчаючи підземний світ, здобули та закріпили навички вільного лазіння по скелястому рельєфу, отримали перші уроки зі спелеоорієнтування та топографічної зйомки печер лабіринтового типу. 

 

   Зимові види активного відпочинку обрали для себе вихованці гуртків «Юні туристи-краєзнавці» (керівники Ярошенко Ю.О.): діти провели змістовно час на льодовому катку та роледромі. Справжньою казкою стала для вихованців екскурсія на виставку живих метеликів та екзотичних тварин.

 

   Юні туристи під керівництвом Коросташової Р.В. здійснили екскурсію до музею В.Г.Короленка, видатного письменника-гуманіста, громадського діяча, який влаштовував  новорічні свята для дітей із небагатих родин. У музеї зібрана унікальна колекція старих ялинкових прикрас, які екскурсанти мають змогу побачити на Короленківській ялинці.
   Вихованці гуртків «Географічне краєзнавство» на базі Мачухівського навчально-виховного комплексу та Новоселівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Полтавського району (кер. Копилець Є.В.) побували на екскурсії у Полтавському обласному еколого-натуралістичному центрі учнівської молоді. Там вони ознайомилися з мешканцями навчальної зоолого-тваринницької бази, серед яких низка типових тварин Полтавщини (зокрема, лис, куниця, єнотовидні собаки), а також промислові та декоративні птахи: сріблясті, золотисті та угорські фазани, павичі. Побували гуртківці і в живому куточку ПОЕНЦУМ, де захоплено споглядали екзотичних представників тваринного світу: різноманітних комах, риб, змій, черепах та ящірок.



  
    Для вихованців гуртка «Географічне краєзнавство» на базі Мачухівського НВК було організовано пізнавальну гру «Наші сусіди по планеті». Поділені на команди юні краєзнавці ознайомлювалися з тваринним світом України та Полтавщини, відгадуючи загадки, упізнаючи птахів та звірів за описом, визначаючи лісових мешканців за їхніми слідами тощо. А найбільше пожвавлення викликав конкурс капітанів, які мусили показати своїй команді певну істоту пантомімою.


   Вихованці закладу також стали учасниками новорічного дійства, організованого колегами із обласного центру естетичного виховання. Діти із задоволенням переглянули казкове шоу у поєднанні з майстерно виконаними художніми номерами вихованців та талановитою акторською грою працівників Центру.


Переглядів: 817 | Додав: yulduz