Суббота, 27.04.2024, 06:16
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Декабрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2014 » Декабрь » 16 » 16.12.2014
12:59
16.12.2014

Перемога юних краєзнавців Центру в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Мій рідний край, моя земля»

У рамках обласного збору юних екологів та дослідників сільського і лісового господарства, проведеного 09-11 грудня 2014 року Полтавським обласним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді, були підбиті підсумки низки природоохоронних конкурсів, акцій, проектів. Зокрема, за перше місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Мій рідний край, моя земля» за напрямом «Практична природоохоронна робота і екологія» дипломом І ступеня Департаменту освіти і науки облдержадміністрації нагороджено пошукову групу вихованців гуртка «Юні екологи» та «Географічне краєзнавство» Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді та екологічного загону «Краплина» Новоселівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Полтавського району за роботу «Наші дивовижні сусіди – бобри».

Упродовж кількох років юні географи та екологи обласного центру туризму і краєзнавства, очолювані керівником гуртків Є.В. Копильцем, вивчали бобрів на території Полтавського району. Від з’ясування особливостей життєдіяльності бобрів логіка пошуку привела вихованців до дослідження впливу бобрів на рельєф, а потім до розгляду відносин людей і бобрів у вимірах геополітики та екологічної етики.

Результати дослідницької діяльності юних краєзнавців були презентовані на обласних науково-практичних краєзнавчих конференціях учнівської молоді «Полтавщина – земля моя свята», Всеукраїнській краєзнавчій конференції учнівської молоді «Південно-Східна Україна: зі стародавності у ХХІ сторіччя» (м. Донецьк), Всеукраїнській філософській історико-краєзнавчій конференції учнівської молоді  «Пізнай себе, свій рід, свій нарід» (м. Харків), у рамках Всеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна». А для керівника групи цей пошук переріс у справжнє наукове дослідження: Є.В. Копилець брав участь у обліку бобрів в Національному природному парку «Слобожанський», був учасником пленуму Геоморфологічної комісії Російської академії наук.

Участь у Всеукраїнському конкурсі «Мій рідний край, моя земля» підбила підсумки тривалої дослідницької роботи. На цьому етапі вихованці гуртків обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді співпрацювали із членами екологічного загону «Краплина» Новоселівської загальноосвітньої школи (керівник О.Р. Пуденко), які включили до розробленого загоном маршруту екологічної стежини оглядовий майданчик «Боброві хатки».

   

Переглядів: 569 | Додав: yulduz