Вторник, 23.04.2024, 15:22
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Январь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2014 » Январь » 20 » 20.01.2014
16:06
20.01.2014

       Юні краєзнавці Полтавщини на Сковородинівській конференції

   16 – 18 січня 2014 р. Українським державним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді, Харківською обласною  станцією юних туристів спільно з Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна та Національним літературно-меморіальним музеєм Г.С. Сковороди було проведено VІІІ Всеукраїнську філософську історико-краєзнавчу конференцію учнівської молоді «Пізнай себе, свій рід, свій нарід». 

    Її учасниками стали 213 учнів з АР Крим, 10 областей України та Бєлгородської області Російської Федерації.

   Як і зазвичай, щонайактивнішу участь у роботі конференції взяли юні краєзнавці Полтавщини. Свій доробок на ній представили учні з Полтави, Лубен, Полтавського, Решетилівського, Кременчуцького, Гадяцького, Кобеляцького, Зіньківського, Шишацького районів. Не лишилися осторонь і вихованці Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді. П’ять вихованців гуртків «Юні екологи» (кер. Є.В. Копилець) та «Географічне краєзнавство» (кер. Т.С. Однойко) є авторами матеріалів, надрукованих у збірці тез науково-дослідницьких робіт учасників конференції, а троє із них – Владислав Носенко, Олександр Русин та Оксана Устенко – ще й безпосередньо презентували результати своїх досліджень на секції «Глобальні проблеми сучасності».

   Культурно-пізнавальна програма конференції була насиченою. 16 січня учасники відвідали Національний літературно-меморіальний музей Г.С. Сковороди у с. Сковородинівка Золочівського району, де ознайомилися з експозицією та парковим ансамблем садиби, вшанували пам’ять видатного українського філософа біля його могили.


   17 січня для них було організовано екскурсію до Харківського історичного музею. А ще були оглядова автобусна екскурсія вулицями Харкова та сповнений емоцій і відкриттів вечір знайомств «У колі друзів».


    Але, звичайно, головний зміст конференції складало спілкування юних краєзнавців та обмін власними дослідницькими напрацюваннями. Урочисте відкриття наукового зібрання відбулося 17 січня у Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна. Учасників вітали освітяни, науковці, діячі краєзнавчого руху, зокрема, заступник директора Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Д.Г. Омельченко, заступник декана філософського факультету ХНУ ім. В.Н. Каразіна О.М. Перепелиця. Потому робота продовжувалася у п’яти секціях.

    Усіх учасників конференції було нагороджено грамотами Харківської обласної станції юних туристів. А кращих доповідачів у кожній секції відзначено ще й дипломами філософського факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, які 18 січня особисто вручив декан філософського факультету, доктор філософських наук, професор І.В. Карпенко. Приємно, що такий диплом за виступ на тему «Млинарство на Полтавщині: гідроекологічний аспект» отримав і вихованець гуртка «Юні екологи» ПОЦТКУМ Владислав Носенко.


    Після завершення роботи секцій наші юні екологи та географи скористалися зручною нагодою і відвідали геолого-географічний факультет університету, де поспілкувалися із заступником декана В.Г. Клименко, старшим викладачем кафедри фізичної географії та картографії Н.В. Свір, оглянули навчальні аудиторії та ознайомилися з інструментами для геодезичних робіт, метеорологічних та гідрологічних досліджень.


    Не дивно, що після таких насичених днів на Харківщині під час закриття конференції учасники дякували господарям за гостинність, змістовну програму перебування, затишні умови проживання та висловили сподівання, що наступного року знову зустрінуться на Сковородинівській конференції.

Підготував Євгеній Копилець

Переглядів: 637 | Додав: yulduz