Среда, 24.04.2024, 18:39
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Март 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2016 » Март » 21 » 21.03.2016
13:53
21.03.2016

Відбувся 33 обласний зліт юних краєзнавців та активістів музеїв

Вже 33 рік поспіль у березні місяці у дружнє коло збираються кращі вихованці пошуково-краєзнавчих об’єднань та активісти музеїв при навчальних закладах, щоб обмінятися ідеями, поділитися досвідом пошуково-дослідницької та музейної роботи на обласному зльоті.

Цього року на захід прибуло 120 учасників із 17 районів і міст області, Полтавської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів № 2 Полтавської обласної ради, Полтавського вищого міжрегіонального професійного училища імені Бірюзова С.С., Полтавського юридичного коледжу, обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

У перший день перед відкриттям зльоту у фойє центру Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді була організована виставка з досвіду роботи «Досягнення юних краєзнавців та активістів музеїв при навчальних закладах», де учасники зльоту представили матеріали про діяльність пошуково-краєзнавчих об’єднань за обраною темою, роботу музеїв різних профілів при навчальних закладах.

Поряд з виставкою відбулася благодійна акція «Учасники обласного зльоту – воїнам АТО». У рамках акції проводився збір коштів, листівок, малюнків до «Скриньки Добра».

Учасники волонтерського загону «Надія» обласного центру туризму і краєзнавства провели для юних краєзнавців та активістів музеїв майстер-класи з виготовлення оберегів – янголів й вітальних листівок для воїнів.

Діти охоче долучилися до поробок, всім хотілося зробити маленького оберега і прикріпити до нього сердечко з побажанням нашим бійцям добра, миру і скорішого повернення додому.

 Під гаслом «Подаруй частинку тепла» також проводився збір лікувальних трав’яних чаїв. Тут можна було побачити велику кількість зібраних юними пошуковцями на теренах Полтавщини й охайно запакованих у гарні пакетики різні духмяні трави та квіти: липа, чебрець, м’ята, меліса, ромашка, шипшина та ін.

Учасники зльоту впевнені, що ці трав’яні чаї, різні лікувальні збори нададуть нашим воїнам міцності та душевної рівноваги, допоможуть вилікувати хвороби та рани.

Подарунки та кошти (700 грн.) передані волонтерам громадської організації «Полтавський батальйон небайдужих» для  підтримки учасників антитерористичної операції з Полтавської області.

На урочистому відкритті зльоту від Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації учасників зльоту привітав головний спеціаліст Сергій Валерійович Рибалко.

Директор Центру туризму Станіслав Вікторович Комісар відзначив, що в закладах освіти активно розвиваються краєзнавчий рух та музейна справа: юні дослідники є постійними учасниками різних експедицій, акцій, конкурсів, зльотів, конференцій, де успішно презентують досвід своєї роботи. Пісенні вітання для учасників та гостей зльоту прозвучали у виконанні юних краєзнавців – Кравченко Аліни та Святної Вікторії.

Діти й дорослі віддали шану пам’яті українським героям, хто у боротьбі за нашу країну поклав життя.

Від активістів зразкового військово-історичного музею ПВМПУ імені Бірюзова прозвучала пісня – посвята воїнам-героям у виконанні Дмитра Сироти.

17 березня матеріали своїх досліджень діти представили на творчих майстернях: «Історичне краєзнавство», «Природниче краєзнавство», «Фольклор та етнографія», «Досвід роботи музеїв при навчальних закладах».  

Зокрема, цікавими були представлення творчого доробку музеїв різних профілів при навчальних закладах. Музей історії школи Полтавської ЗОШ № 20 імені Бориса Серги презентував матеріали щодо організації музейних проектів різної тематики.

Активісти музею історії села та школи Новокочубеївської ЗОШ Чутівського району поділилися досвідом  організації та ведення блогу шкільного музею, і така форма пропаганди діяльності музею, на їхню думку, є дуже дієвою.

Під час екскурсійної програми учасники зльоту відвідали музеї військових конфліктів ХХ століття та військ зв’язку Збройних Сил України.

Найкращих результатів на зльоті досягли юні краєзнавці та активісти музеїв із міст Полтави і Кременчука, Гадяцького, Диканського, Зіньківського, Кобеляцького, Лубенського, Новосанжарського, Чутівського районів, Полтавського вищого міжрегіонального професійного училища імені Бірюзова С.С., вихованці Полтавського обласного та Решетилівського районного центрів туризму і краєзнавства учнівської молоді, Миргородської міської станції юних туристів.

Переможці та лауреати зльоту нагороджені призами і грамотами Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, а педагогічні працівники – грамотами Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації.

Репортаж про зліт ТРК "Лтава"

Репортаж телеканалу "Місто"

Наказ про підсумки зльоту

Дивитися фотоальбом зі зльоту

Переглядів: 608 | Додав: yulduz