Пятница, 26.04.2024, 00:07
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2015 » Ноябрь » 23 » 23.11.2015
16:18
23.11.2015

Юні краєзнавці Полтавщини звітувалися про свої досягнення

19 - 20 листопада 2015 року Полтавським обласним центром туризму і краєзнавства учнівської молоді була проведена VІ обласна науково-практична краєзнавча конференція учнівської молоді «Полтавщина - земля моя свята».

Поділитися успіхами пошуково-дослідницької роботи на очний етап конференції прибуло 130 учасників з 22 територій, 3 закладів обласного підпорядкування, Полтавського юридичного коледжу та вихованців Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Розпочалася конференція урочистим відкриттям.

Юних науковців привітали:

 Ухань Олена Анатоліївна, начальник відділу закладів інтернатного типу позашкільної та виховної роботи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації;

Комісар Станіслав Вікторович, директор Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, який і ознайомив учасників з розвитком краєзнавства та системою національно-патріотичної роботи з учнівською молоддю на Полтавщині.

 На пленарному засіданні виступили:

Неживий Олексій Іванович, доктор філологічних наук, професор кафедри філософії і економіки освіти Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В.Остроградського, він і підкреслив важливість пошуково-краєзнавчої роботи у вивченні історії рідного краю та відкритті маловідомих сторінок Полтавщини, а також презентував краєзнавчий нарис «Уклін рідній землі полтавській»;

Кузьменко Наталія Вікторівна, старший науковий співробітник Полтавського краєзнавчого музею імені В.Кричевського, яка ознайомила учасників з комплесними краєзнавчими проектами, наголосила на актуальні проблеми краєзнавства Полтавщини;

Закалюжний Віктор Маркович, кандидат геолого-мінералогічних наук, доцент Полтавського національного педагогічного університету                       ім. В.Г.Короленка, поділився цікавою інформацією з учасниками конференції про нащадків козацької слави.

20 листопада учасники конференції поділилися своїми успіхами у дослідженні рідного краю під час засідань у секціях історичного краєзнавства – 64 учасники, фольклору та етнографії – 34 учасників, географічного та екологічного краєзнавства – 32 учасників.

Усі учасники заходу отримали грамоти Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, кращі доповіді відзначені дипломами Департаменту освіти і науки,  керівники делегацій відзначені подяками Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації. Кожен юний науковець отримав  цікаву краєзнавчу літературу та збірник кращих наукових матеріалів конференції.

Збірник 6 конференції скачати

 

Переглядів: 650 | Додав: yulduz