Среда, 24.04.2024, 17:06
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Февраль 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2015 » Февраль » 23 » 24.02.2015
16:07
24.02.2015

У Котельві пройшла Відкрита першість Центру з пішохідного туризму в приміщенні

З метою популяризації й подальшого розвитку спортивного туризму в Полтавській області та підвищення спортивної майстерності юних туристів-пішохідників,  з 13 по 15  лютого 2015 року, в смт. Котельві вдруге проводилася Відкрита першість ПОЦТКУМ з пішохідного туризму в приміщенні в залік 19 обласної туристської Спартакіади учнівської та студентської молоді Полтавщини.

Загальне керівництво підготовкою та проведенням змагань здійснював колектив Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Для участі у змаганнях, що  проводилися по двох вікових групах, до Котельви прибули 15 команд середньої вікової групи та 17 команд старшої вікової групи – загалом 137 учасників.

Під час урочистого відкриття змагань свої привітання й теплі слова підтримки їхнім учасникам виголосили голова Котелевської районної ради Довгуша В.В. та  начальник відділу освіти Котелевської районної державної адміністрації Назарко І.М.

На відкритті також кубками і грамотами були нагороджені переможці та призери 18 обласної туристської Спартакіади учнівської та студентської молоді Полтавщини.

А 6 юних спортсменів-пішохідників отримали посвідчення і значки розрядників "Кандидат у майстри спорту".

Потужно на Відкритій першості були представлені команди з міст Полтави, Комсомольська, Миргорода та Кобеляцького, Котелевського, Лубенського, Машівського, Миргородського районів області. Завітали на свято спортивного туризму й активно виборювали місця в турнірній таблиці команди туристів з сусідньої Сумської області: Комунального позашкільного навчального закладу «Палац дітей та юнацтва» Тростянецької районної ради та Охтирського міського центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю – Мала академія наук Охтирської міської ради.

Програмою Відкритої першості  передбачалося проведення змагань з видів «Особисто-командні змагання на дистанції «Смуга перешкод»  та «Командні змагання (зв`язки) на дистанції «Смуга перешкод».

Завдяки старанням керівника гуртків Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, які працюють на базі Котелевської гімназії №1 Дрижирука О.М., спортивна зала цього закладу за декілька років перетворилася на справжній туристсько-спортивний полігон обласного рівня.

Дистанції змагань були підготовлені таким чином, щоб команди середньої вікової групи змогли в повній міри випробовувати свої сили на дистанціях І та ІІ класу, а старшої вікової групи – відповідно на дистанціях І, ІІ та ІІІ класів. Згідно з умовами першості команди чи окремі учасники в залежності від віку, рівня підготовки та спортивної кваліфікації,  мали право самостійного вибору класу дистанції на окремих видах змагань. 

Окремої подяки з боку юних спортсменів, їхніх тренерів, представників організаційного комітету Відкритої першості ПОЦТКУМ з пішохідного туризму в приміщенні заслуговує всебічна підтримка й опіка голови Котелевської районної ради Довгуші В.В., начальника відділу освіти  Назарко І.М. та колективу Котелевської гімназії №1 імені С.А.Ковпака на чолі з її директором Петренком С.Л.

Саме завдяки їхній турботі, учасники обласних змагань були розміщені в затишних приміщеннях Котелевської гімназії, у безпосередній близькості до центру змагань – обладнаної за останніми вимогами техніки пішохідного туризму спортивної зали. Смачне та калорійне трьохразове гаряче харчування спортсменів забезпечували працівники їдальні гімназії.

За підсумками Відкритої першості ПОЦТКУМ з пішохідного туризму в приміщенні переможцями та призерами в загальному заліку по середній віковій групі стали команди ПОЦТКУМ, Кобеляцького, Лубенського районів, по старшій – ПОЦТКУМ, Котелевського та Машівського районів. Переможці у загальному заліку, в окремих видах змагань та особистому заліку були урочисто нагороджені призами та грамотами Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.    

Переглянути відео

 

 

 

 

Переглядів: 1725 | Додав: yulduz