Пятница, 29.03.2024, 15:46
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Март 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2017 » Март » 27 » 27.03.2017
14:27
27.03.2017

Вшанування пам’яті визначного кобеляцького краєзнавця

Тісні зв’язки поєднують Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді з Кобеляцьким районним музеєм літератури та мистецтва імені Олексія Кулика. У 2014 р. музей було залучено до проведення обласного семінару-практикуму керівників музеїв при навчальних закладах. Вихованці ПОЦТКУМ – учасники краєзнавчих експедицій Кобеляччиною ознайомлювалися з експозицією музею, користувалися його науково-допоміжним фондом для підготовки пошукових робіт, влаштовували у ньому виставки за підсумками власних краєзнавчих досліджень. Тому 35-річчя музею та 80-річчя від дня народження його фундатора О.І. Кулика – дати, значущі і для обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

20 березня у відділі краєзнавства Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського відкрито книжково-ілюстративну виставку «Педагог, художник, краєзнавець (до 80-річчя від дня народження О.І. Кулика)». До роботи над нею долучилися працівники бібліотеки (завідувачка відділу М.А. Федорова) та керівник гуртків ПОЦТКУМ Є.В. Копилець спільно зі своїми вихованцями. На виставці представлені книги та газети, документи, фотографії, які ознайомлюють з основними віхами життя і творчості Олексія Івановича Кулика – вчителя і вихователя Кобеляцької школи-інтернату, творця районного музею літератури і мистецтва, автора низки краєзнавчих статей, дипломанта літературно-мистецької премії імені В.К. Малика за нарис «Край наш Кобеляцький».

«Я був українцем усе своє свідоме життя. …Люблю свій край по-чесному – тому й присвячую йому, його людям своє серце, свої думи, свою багаторічну працю…» – так писав Кулик у квітні 1992 р. На виставці також експонуються репродукції портретів та пейзажів О.І. Кулика, що дають уявлення про його хист художника. Особливу увагу привертає незвична ікона, виконана Олексієм Івановичем: обабіч Божої Матері з Ісусом – українці-хлібороби у національному одязі, а вгорі гасло «Мир вам, люди»…

24 березня керівник гуртків ПОЦТКУМ Є.В. Копилець узяв участь в урочистостях із нагоди 80-річного ювілею О.І. Кулика та 35-річчя Кобеляцького районного музею літератури і мистецтва його імені, які відбувалися у стінах музею. Він передав директору музею Т.М. Чешко вітання від директора обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді С.В. Комісара. За популяризацію доробку Олексія Кулика, співпрацю у збагаченні музею експонатами Є.В. Копильця нагороджено грамотою сектору культури і туризму Кобеляцької РДА.

Детальнішу інформацію про зазначені заходи можна переглянути у блозі відділу краєзнавства Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І.П. Котляревського, на сайтах бібліотеки та Кобеляцької районної ради. 

Переглядів: 511 | Додав: yulduz