Суббота, 20.04.2024, 02:54
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Август 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2015 » Август » 27 » 27.08.2015
10:50
27.08.2015

Полтавщина приймала фіналістів ІІІ Всеукраїнського етапу гри «Джура – 2015: Гетьманська Україна»

18 серпня 2015 року, с.Вельбівка Гадяцького району

У цей день велика колона з учасниками III (Всеукраїнського) етапу військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Джура», що складалася з 19 автобусів і супроводжувалася екіпажами УДАЇ УМВС України в Полтавській області, прибула до дитячого оздоровчого табору «Горизонт» в селі Вельбівка Гадяцького району області.

          До того часу табір Гадяцької  спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів імені Є.П.Кочергіна перетворився на «Полтавську козацьку Січ».  Гадяцькі козаки дізнавшись про добрі наміри українських джур розчинили перед ними браму і зустріли гостей хлібом – сіллю.

         На урочистому вечірньому колі – «збірці», перед джурами з вітальними словами виступили директор Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації Євгеній Анатолійович Ленський та директор Гадяцької спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів імені Є.П.Кочергіна Ольга Григорівна Бєседа.

        Після урочистої зустрічі і організованого облаштування всеукраїнського козацького табору, гості смачно повечеряли у таборовій їдальні. Продовжився цей день яскравим культурно-мистецьким дійством яке майстерно організували і проведи студенти і викладачі Гадяцького державного училища культури імені І.П.Котляревського та молодіжною «етнодискотекою».

19 серпня 2015 року, с.Вельбівка

Цього серпневого ранку учасники гри автобусами, наданими Гадяцькою районною державною адміністрацією, вирушили до міста Гадяча. Там у міському кіноконцертному залі «Дружба» на рої чекала конкурсна програма «Ватра», що проводилася у вигляді творчо-мистецьких звітів про свій край, життя, народні традиції.

         Конкурс «Ватра» розпочався з урочистої частини, на яку завітали гості: директор Департаменту освіти і науки Сумської ОДА Олена Іванівна Попова, директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Євгеній Анатолійович Ленський, радник Міністра освіти і науки України, директор Міжнародної Благодійної Установи «Центр Національного Відродження» Тарас Іванович Рондзістий.

        Під час конкурсу «Ватра» юні джури яскраво продемонстрували свої таланти та творчі здібності. Їхню майстерність оцінювало компетентне журі у складі завідуючого відділом патріотичного виховання Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, головного судді гри Олега Степановича Бондарчука, методиста Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, старшого судді конкурсу Юлії Миколаївни Комісар, викладача культурологічних дисциплін Гадяцького училища культури імені І. П. Котляревського, судді конкурсу Ольги Олексіївни Жидченко та викладача спеціалізації «Видовищно – театралізовані заходи» училища культури імені І. П. Котляревського, судді конкурсу Ярослави Ярославівни Шепель. Вела конкурс і водночас виконувала обов’язки його секретаря методист Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Юлія Олександрівна Ярошенко.

          За результатами проведеного дійства і оприлюдненими по його завершенні протоколами суддівства почесне І місце у конкурсі «Ватра» виборов полтавський рій «Гадяцькі вепри» Гадяцької  спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів імені Є.П.Кочергіна. 

          Закінчився цей день переглядом кінофільмів про історію проведення попередніх етапів гри «Джура».

20 серпня 2015 року, с.Вельбівка – с.Вакуленці

          Після підйому, згортання похідного козацького табору і смачного сніданку колона автобусів з учасниками гри вирушила з території гостинного табору «Горизонт» до села Вакуленці під Полтавою, у розташування військової частини В 0213. Гостинно зустріли і здійснили поселення роїв у великих армійських наметах командир частини полковник Ігор Олександрович Міцюк та підлеглий йому особовий склад.

Водночас до розташування частини для участі у ІІІ етапі гри «Джура» поза конкурсом долучилися  вихованці Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

          Після облаштування табору та обіду, джури пройшли запланований і підготовлений військовими військовий вишкіл.

Він передбачав зустрічі з військовослужбовцями, ознайомлення з умовами їх розташування і зразками  військової техніки та почергове проходження обладнаних місць з розбирання та складання АК, спорядження автоматних магазинів патронами, вивчення правил і способів підготовки до стрільби тощо.

          Цікавим моментом цього вишколу стало знайомство джур з полтавськими медиками-волонтерами, що брали участь в АТО і наочно продемонстрували учасникам гри власні навички з тактичної медицини в умовах бойової обстановки.

         Завершився день публічним захистом звітів про «Добре діло».

21 серпня 2015 року, село Вакуленці

          Нарешті прийшов довгоочікуваний день! Вже о 8 годині ранку джури вирушили на територію військового стрільбища, де продовжили військовий вишкіл з вивчення правил підготовки до стрільби, розбирання та складання АК-74, спорядження магазинів АК бойовими патронами та головне виконання бойової стрільби з автомата АК-74 по мішенях обладнаних підйомниками.

Водночас на підготовленому працівниками Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді полігоні для проведення змаганнь «Рятівник» рої демонстрували вміння з надання домедичної підготовки і отримали відповідні турнірні місця.

І знову найкраще виконав конкурсне завдання і вдруге виборов почесне І місце полтавський рій «Гадяцькі вепри» Гадяцької  спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів імені Є.П.Кочергіна. 

22 серпня 2015 року, село Вакуленці

          Після проведення вранішньої збірки у військовій частині В 0213  учасники ІІІ етапу гри «Джура – 2015: Гетьманська Україна» вирушили з базового табору для ознайомлення з обладнаною військовими «Смугою перешкод» де наочно побачили яким чином відбуваються бойові тренування і фізичне загартування наших вояків.

           Наступні години того ж дня були присвячені проведенню «Теренової гри», яку підготував і майстерно провів всеукраїнський Центр спеціальної тактичної підготовки «Білий вовк».

           За відгуками її учасників «Теренова гра» відбувалася у вигляді ускладненого змагання зі спортивного орієнтування, до якого додалися певні тактичні моменти. Так, отримавши свої завдання, дві створені команди вирушили на вказані на карті точки із завданням зорієнтуватись і в подальшому рухатись за потрібним маршрутом. Якщо на якійсь ділянці команда  пересікалася з групою  протилежної групи, вони реагувати імітуючи безконтактне бойове зіткнення. «Програвший» загін мав зімітувати евакуацію свого «пораненого».

          По завершенні «Теренової гри» інструктори центру подякували всім її учасникам за гарні результати, які навіть дещо перевершили сподівання окремих фахівців зі спортивного орієнтування.

23 серпня 2015 року, село Вакуленці – місто Полтава

          У День Державного прапора України о 8 годині ранку автобуси з учасниками ІІІ (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура-2015: Гетьманська Україна» вирушили до міста Полтави  для того, щоб рівно о 9.00  взяти участь в обласних урочистостях.

          Поруч із Полтавським краєзнавчим музеєм, навпроти пам’ятника Т.Г.Шевченку вишикувалися рої. Попереду розгорнули великий Державний прапор України.

          З вітальним словом до усіх присутніх звернулися заступник голови Полтавської ОДА Олег Євгенович Пругло, заступник голови Полтавської обласної ради Володимир Пилипович Микитчук та учасник АТО, секретар Полтавського осередку союзу ветеранів АТО Віталій Борисович Дегтяр.

          Одразу по завершенні урочистостей роям був даний старт початку інтелектуально-екстремальної гри «Пластун» за методикою ігор «Квест», що проходив центральною історичною частиною міста.

          По завершенні гри «Пластун» на учасників ІІІ етапу чекали цікаві екскурсійні подорожі до об’єктів культурної спадщини Полтавщини – Державного історико-культурного заповідника «Поле Полтавської битви», Музею дальньої та стратегічної авіації і Краєзнавчого музею.

          Після повернення до Вакуленців відбулося урочисте закриття табору ІІІ (Всеукраїнського) етапу гри «Джура-2015: Гетьманська Україна», де на останній вечірній збірці джури отримали козацькі грамоти, подяки та медалі на згадку про «Джуру-2015: Гетьманська Україна».

         З вітальними словами до юних козаків звернулися директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Євгеній Анатолійович Ленський, директор Українського державного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Наталія Володимирівна Савченко, директор Міжнародної Благодійної Установи «Центр Національного Відродження» Тарас Іванович Рондзістий, директор Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді Станіслав Вікторович Комісар та голова Полтавської обласної організації Товариства сприяння обороні України Василь Іванович Василенко.

         На завершення заходу юних джур своїм показовим виступом приємно вразили вихованці гуртків «Юні десантники» Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

24 серпня 2015 року, місто Полтава

24 серпня 2015 року відбулося закриття ІІІ (Всеукраїнського) етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») «Джура – 2015: Гетьманська Україна», що під гаслом «Мужність, шляхетність, відвага» протягом 13 – 24 серпня проходив територіями Чернігівської, Сумської та Полтавської областей.

26 роїв із усіх куточків України змагались у різних змаганнях і конкурсах - випробуваннях  з фізичної  та інтелектуальної підготовки.

 Після  молебна в Свято-Успенському кафедральному соборі УПЦ КП за Україну та український народ учасники гри вирушили святковою ходою центральною вулицею міста до приміщення Полтавської обласної адміністрації.

Тут відбулося театралізоване дійство і урочиста церемонія закриття ІІІ (Всеукраїнського) етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») «Джура – 2015: Гетьманська Україна».

За результатами гри кращим роям, переможцям окремих конкурсів та змагань, були вручені кубки та грамоти Міністерства освіти України.

Переглядів: 901 | Додав: yulduz