Пятница, 26.04.2024, 07:17
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2014 » Ноябрь » 7 » 07.11.2014
09:52
07.11.2014

Полтавська делегація юних краєзнавців на Всеукраїнській конференції

У період з 30 жовтня по 02 листопада 2014 року в Ужгороді з відбулася Всеукраїнська туристсько-краєзнавча конференція учнівської молоді, присвячена 70-й річниці визволення України від фашистських загарбників.

Цей захід став підсумком І етапу Всеукраїнської історико-краєзнавчої акції учнівської та студентської молоді «А ми тую славу збережемо».

Мета конференції – сприяння вихованню в учнівської молоді патріотизму, формуванню національної самосвідомості та високих моральних якостей громадянина України.

До складу делегації Полтавщини увійшли кращі юні краєзнавці: Курись Тетяна та  Антонюк Дарина, учениці 11 класу Решетилівської гімназії імені І.Л.Олійника, Білик Марина, учениця 10 класу Полтавського багатопрофільного ліцею № 1 імені І.П.Котляревського, Буликан Анастасія, учениця 10 класу Полтавської гімназії № 21. Делегацію очолила досвідчений краєзнавець, вчитель історії Решетилівської гімназії імені І.Л.Олійника Ширшова Наталія Олександрівна.

Основною частиною у роботі конференції було представлення пошуково-дослідницьких  робіт юних краєзнавців на секціях за напрямами:

- український вимір перемоги: фронтовий шлях військових частин і з’єднань, що обороняли та визволяли Україну;

- діяльність національно-визвольних формувань, партизанських загонів, підпільних груп, у т.ч. молодіжних, загонів інтернаціонального руху опору;

- дослідження участі юних героїв у складі військових частин,  партизанських загонів, підрозділів ОУН-УПА, підпільних організацій, їх особливої ролі в цій війні; 

- дослідження вкладу українського народу, у т.ч. окремих підприємств, населених пунктів, родин, сімей тощо, в перемогу над фашизмом через самовіддану працю в тилу.

По завершенню роботи у секціях учасники конференції взяли участь у висадженні алеї Слави у Боздоському парку. Кожна делегація власноруч посадила деревце сакури, які об'єдналися у символічну алею незалежності та єдності українських земель.

Програмою заходу також були передбачені: організація виставки з презентацією досліджень юних краєзнавців;

урочиста хода учасників конференції на Пагорб Слави в м. Ужгороді, де діти запалили та поклали поминальні свічки на могили воїнів-визволителів; мітинг-реквієм за участі громадськості Закарпаття біля пам’ятника «Україна воїнам-визволителям» на українсько-словацькому кордоні, спорудженого на честь завершення вигнання нацистів з українських земель.

У ході конференції учасники здійснили цікаві та пізнавальні екскурсії по Ужгороду, ужгородському замку, до музею «Партизанської слави» в с. Бабичі Мукачівського району, де ознайомилися з історією партизанського руху на Закарпатті, та відвідали Мукачівський замок.

Під час підведення підсумків конференції учасники були відзначені пам’ятними Дипломами та подарунками.

Переглядів: 616 | Додав: yulduz