Пятница, 26.04.2024, 09:17
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Март 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2015 » Март » 23 » 23.03.2015
17:17
23.03.2015

Юні краєзнавці та активісти музеїв представили свої досягнення на обласному зльоті

18-20 березня 2015 року в Полтаві зібралося понад 80 кращих юних краєзнавців та активістів музеїв при навчальних закладах області для участі у ХХХІІ обласному зльоті.

18 березня перед відкриттям зльоту у фойє центру Полтавського обласного центру естетичного виховання учнівської молоді була організована виставка з досвіду роботи «Про подвиги, про доблесть, про відвагу», де учасники зльоту представили матеріали, що висвітлюють дослідницьку діяльність пошуково-краєзнавчого об’єднання за обраною темою, роботу історичного музею при навчальному закладі.

Захист виставки

Поряд із виставкою проводилися благодійна акція «Учасники обласного зльоту – воїнам АТО» та презентація галереї слави «Герої не вмирають».

Відкриття ярмарку

Під час благодійної акції «Учасники обласного зльоту – воїнам АТО» відбувся ярмарок дитячих творчих робіт. До нього активно долучилися як учасники зльоту, так і вихованці та педагогічний колектив обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.

Зібрані у ході ярмарку кошти (1983,25 грн.) передані волонтерам громадської організації «Полтавський батальйон небайдужих» і будуть спрямовані на підтримку учасників антитерористичної операції з Полтавської області.

Проведення ярмарку

На галерею слави «Герої не вмирають» делегації представили матеріали про земляків – учасників Другої світової війни, героїв тилу, воїнів – учасників військових конфліктів ХХ - початку ХХІ століття на територіях інших держав, учасників антитерористичної операції на сході нашої країни.

Юні пошуковці та гості зльоту ознайомилися з історіями людей, чиї подвиги заслуговують на увагу та пошанування, є взірцем героїзму українських воїнів у боротьбі за свободу та незалежність України.

В урочистому відкритті зльоту взяли участь представники Департаменту освіти і науки та Департаменту інфраструктури і туризму Полтавської облдержадміністрації, працівники Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені М.В. Остроградського, Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського.

19 березня діти представили матеріали своїх досліджень на творчих майстернях: «У подвигу багато граней», «Шляхами мужності та слави», «Досвід роботи музеїв при навчальних закладах». Творчі звіти учасників були присвячені висвітленню подій Другої світової війни, подвигів воїнів-інтернаціоналістів та учасників антитерористичної операції. Активісти музеїв презентували діяльність музеїв історичного профілю, які є шкільними осередками збереження пам’яті про історичне минуле, основними  місцями проведення масових заходів патріотичного спрямування.

Найкращих результатів на зльоті досягли юні краєзнавці та активісти музеїв із міста Полтави, Гадяцького, Глобинського, Диканського, Зіньківського, Кременчуцького, Машівського, Решетилівського районів, Полтавського юридичного коледжу. Переможці та лауреати зльоту нагороджені грамотами Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді, керівники делегацій-переможців – грамотами Департаменту освіти і науки Полтавської облдержадміністрації.

Наказ про підведення підсумків зльоту

Переглядів: 606 | Додав: yulduz