Пятница, 29.03.2024, 03:35
Вітаю Вас Гость | Реєстрація | Вхід

Полтавський обласний центр туризму і краєзнавства учнівської молоді

Форма входу
Меню сайту
Пошук
Календар
«  Апрель 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Чи потрібна дітям позашкільна освіта?
Всього відповідей: 203
Соціальні закладки
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Головна » 2016 » Апрель » 29 » 29.04.2016
10:03
29.04.2016

Із Гаррі Поттером – до краєзнавчих скарбів

28 квітня 2016 р. вихованці Полтавського обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді мали нагоду зустрітися з улюбленими книжковими героями, позмагатися у кмітливості та знанні краєзнавства Полтавщини, активно відпочити та дізнатися чимало цікавої та корисної інформації. Цього дня з ініціативи методиста Ю.О. Ярошенко та керівника гуртків Є.В. Копильця відбувся квест «У пошуках скарбів, або Таємна кімната Гаррі Поттера».

За легендою квесту юний чарівник Гаррі Поттер випадково відкрив інформаційний портал, який знаходився в обласній науковій бібліотеці імені І.П. Котляревського, і зник у ньому. Гравці, послідовно виконуючи різноманітні краєзнавчі завдання, повинні були відшукати у бібліотеці таємну кімнату і звільнити Гаррі Поттера. А їхніми провідниками були герої циклу книг Дж. Роулінг: Мінерва Макґонегел – декан факультету Ґрифіндор школи чарівництва Гоґвартсу, Долорес Амбридж – заступник міністра магії, Герміона Ґрейнджер – найкраща подруга Гаррі Поттера, юна чарівниця-відмінниця, Гладка Пані з портрета у гуртожитку Ґрифіндор та завжди сумний привид Плаксива Мірта. У них перевтілилися завідувачка відділу соціокультурної діяльності бібліотеки Ю.С. Крамарєва, завідувачка відділу краєзнавства бібліотеки М.А. Федорова та актори молодіжної аматорської театральної студії «І по всьому» на чолі з Олександрою Волаковою.

Учасники квесту (вихованці гуртків «Спелеологія» (керівники Н.В. Горобець, Ю.В. Тимошевська), «Пішохідний туризм» (керівники С.М. Кожух, Ю.О. Ярошенко), «Юні скаути» (керівник Р.В. Коросташова)) тимчасово стали учнями факультетів Ґрифіндор та Слизерин і мандрували по всіх п’яти поверхах бібліотеки: варили та дегустували чарівне зілля, розгадували таємні шифри, декламували магічні закляття…

А ще демонстрували знання історії Полтавщини, біографій Самійла Величка, Івана Котляревського, Марії Башкирцевої, творчості Миколи Гоголя, Панаса Мирного, Миколи Лисенка, декламували поезії Тараса Шевченка, розбиралися у хитромудрощах бібліографічного опису книг, перекладали з англійської в інформаційному центрі «Вікно в Америку» та мали інші, не менш серйозні заняття.

А «таємна кімната», якою виявився відділ краєзнавства, дала гравцям змогу доторкнутися до справжніх скарбів із багатющого фонду з виданнями ще позаминулого століття.

Гаррі Поттера врешті було визволено спільними зусиллями команд, тож переможених у грі не виявилося. Пам’ятними грамотами та символічними призами були відзначені всі учасники квесту. 

Результати гри переконливо засвідчили продуктивність квестової форми пізнавально-розвивальних краєзнавчих заходів. Тому щиро дякуємо працівникам бібліотеки та акторам за співпрацю і сподіваємося на її продовження.

Переглядів: 861 | Додав: yulduz